Home » Portfolio » CASE DIABETESSHOUT

CASE DIABETESSHOUT

Profiel

Diabetes is een sterk groeiend ziektebeeld, ook bij kinderen. Dagelijks zijn 4000 kinderen in Nederland volledig afhankelijk van insuline. Zij hebben diabetes type 1. Dit betekent dat hun eigen lichaam geen natuurlijke insuline meer aanmaakt en zij deze 2-4 keer per dag moeten inspuiten. Jaarlijks komen hier 600 kinderen met diabetes type 1 bij. Aangezien Mediq veel kennis heeft op het gebied van de aandoening zelf en gerelateerde hulpmiddelen en medicatie wil Mediq deze kinderen en hun ouders helpen om zo goed mogelijk met deze lastige ziekte om te gaan. 

Vraag: Van Flash naar HTML

Mediq besloot een aantal jaren geleden dat kinderen de mogelijkheid moesten krijgen om over diabetes te kunnen discussiëren. Door middel van een Flash website werd geprobeerd discussies over diabetes op gang te brengen. De bestaande Flash website was mede door de bouw in Flash moeilijk uit te breiden. Mediq heeft BRP Internet ingeschakeld om de bestaande Flash website te vervangen door een HTML website op basis van Wordpress. 

Resultaat: Een interactief webplatform

Door de inzet van diverse maatwerk extensies kunnen kinderen, nadat ze een profiel hebben aangemaakt op de vernieuwde website, shouts plaatsen die betrekking hebben tot diabetes. Interactie tussen de kinderen is hierbij één van de kernbegrippen. Dit kan door op shouts te reageren, of door de additionele chatmodule te gebruiken. Het gebruik van tags helpt de kinderen de geplaatste shouts eenvoudig te filteren op onderwerp. 

Momenteel is Diabetesshout in het Nederlands en Engels beschikbaar, maar door het gebruik van Wordpress kan dit eenvoudig worden ingericht voor meerdere landen.

Oplossing: Wordpress, een krachtige aandrijving

Door de integratie met Wordpress is een interactief platform ontstaan, waarbij de website door het gebruik van extensies eenvoudig uit te breiden is. 


QUOTE:
“Alles wat jij wilt weten over diabetes…en meer”